Хандбалистките на Бяла – на една победа от шампионската титла

ХК „Бяла“ поведе с 1:0 победи след първата среща от супер финала за женското първенство на България. Пред многобройната публика в Свиленград миналогодишните шампионки от ХК „Свиленград“ и хандбалистките на Бяла сътвориха динамичен и интересен двубой, който завърши с победа за гостенките – 27:24 (15:12)

Още от началото беленчанки показаха, че са дошли за победата и поведоха със 7:3, но домакините се съвзеха и изравниха 7:7. В следващите 7 минути гостенките направиха серия от 7:1 и поведоха с шест гола. До края на полувремето домакините намалиха разликата до 12:15.

Второто полувреме беленчанки поддържаха разликата от 3-4 гола, на моменти свиленградчанки намаляха до 2, но отличната игра на Фатме Сали не им позволи нещо повече.

На 15 май е реванша в „Арена Бяла“. Благодарим на нашата акитка,която беше отново с нас и ни подкрепяше от първата до последната минута. Предстои още един интересен двубой между двата най-добри отбора през сегашното първенство. При победа „Бяла“ ще затвори серията с 2:0 победи и ще е новият шампион. Ако „Свиленград“ спечели, ще има трети решителен двубой. Надяваме се белите тигрици да излязат мобилизирани и да затворят серия още идващата неделя.

ХК „Бяла“ игра в състав : Фатме Юксел, Моника Петкова, Христина Бабьй /5 гола/, Ирене Иванова/6 гола/, Соня Богданова/7 гола/, Юлиана Таке/4 гола/, Кръстина Касабова/2 гола/, Есра Хасан, Кристина Иванова/1 гол/, Рени Димова, Александра Иванова, Полина Трубицина/2 гола/.

На 15 май /неделя/ в 15.00 часа в „Арена Бяла“ ще се играе втората среща. След запълване на местата в залата ще бъде преустановено пускането на зрители.

Exit mobile version