Хандбалистките на Бяла започват тренировки, Гончаренко заменя Трубицина

Хандбалистките от ХК „Бяла“ започват тренировки в подготовка за вторият дял на първенството.Целта пред състава е борба за първо място във всички предстоящи първенства- шампионата, Купа България, турнирите по плажен хандбал.

В състава ще има промяна, тъй като пивотът Полина Трубицина се завръща в Украйна. Договорът й изтече и тя реши да не го подновява, след като през есенния полусезон постоянно страдаше от травма от предсезонния лагер и направената след последния мач операция. Клубът изказва своята благодарност на Полина за всеотдайността, с която играеше за отбора и за приноса й през успешния сезон.

На нейно място ще се включи младата надежда на украинският хандбал Аля Гончаренко,играла за девическите отбори на Украйна, включена в разширения състав на женския национален отбор. След контузията от срещите с Арта се завръща опитната Кръстина Касабова,а Ирене Иванова вече ще работи в Бяла и ще има повече време за подготовка.

Тренировките ще се водят в „ОЗК Арена Бяла“, като на 28 и 29 януари са предвидени две контролни срещи с един от водещите отбори на Македония- ЖРК „Куманово“,постоянен участник в Евопейските клубни турнири.

Успоредно с това започват и финалните турнири за Купа България на подрастващите.Първи ще започнат девойките мл.възраст Ж14, които ще играят на 14 и 15 януари в Хасково, а след тях на 21 и 22 януари девойките ст.възраст Ж16 са домакини на финалният турнир.

Exit mobile version