Футболният турнир в Стамболийски събра 6000 лв. за Яни от Русе

В продължение на два дни на стадиона в град Стамболийски, Пловдивско, се проведе благотворителен футболен турнир в подкрепа на 6-годишната Яни от Русе. Фенклубовете на „Левски“-София, „Ботев“-Пловдив, „Тракия“-Стамболийски, заедно с Община Стамболийски се обединиха около каузата да наберат средства за лечение на Яница Карачорова. Момиченцето се нуждае от лечение в Германия заради тумор на мозъка.

През двата дни на турнира бяха събрани общо 4679 лева, които ще бъдат допълнени до 6000 лв. от семейството на кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев. Сумата ще бъде внесена утре в сметката на за детето от общината.

„Днес отново благодаря на футболистите, които участваха в турнира и продължиха да даряват и през днешния ден пари, благодаря на всички, които дойдоха и подкрепиха каузата – Петър Граматиков и семейството му, които продаваха благотворително безалкохолно, бира и храна и дариха след това оборота, и много хора от Стамболийски и други общини от региона, които също подкрепиха каузата. Поздравления за отбора от Стамболийски – Баските, които спечелиха купата от турнира, поздравления и за индивидуалните награди отново за нашите момчета Станислав Маламов и Иван Бундов. Достойно се представи и класиралия се на второ място отбор от Пловдив – The youth fase, както и всички останали участници, които получиха благодарствени грамоти“, каза Георги Мараджиев.

Той обяви, че акцията ще продължи по време на Празника на града на 19, 20 и 21 юни, където ще бъдат сложени отново дарителски кутии. Събраните средства ще бъдат дарени на Яни по следната банкова сметка, по която могат да внасят суми и други дарители:

Банка ОББ – гр. Русе

BG86UBBS80021018888650

Яница Петрова Карачорова

Exit mobile version