Футболистите на „Дунав“ излизат за третата си Купа на Аматьорската лига

Футболистите на „Дунав“ (Русе) имат шанса да станат единственият клуб, печелил три пъти Купата на Аматьорската футболна лига.  На 25 май, сряда, селекцията на треньорския тандем Мартин Цирков – Ивайло Кирилов излиза в 17:30 часа на стадион „Ивайло“ във Велико Търново срещу „Витоша“ (Бистрица) във финала. Досега „драконите“ и Поморие са двата клуба, печелили по два пъти най-престижния турнир от Аматьорската лига, като русенци триумфират през 2004 и 2015 г.

Дунав достигна до финала, след като елиминира последователно отборите на „Септември“ (Тервел), „Локомотив“ (Русе), „Устрем“ (Дончево), „Волов“ (Шумен) и „Саяна“ (Хасково).

„Стартирахме в настоящото издание на турнира с мисълта да го спечелим. Ако го направи ще е за трети път, което никой отбор не е постигал. Това предопределяше целта ни във всичките ни мачове до края. Досега го постигаме. Остана още един двубой – най-важният. Няма да ни е лесно. „Витоша“ ни превъзхожда с опит. Достатъчно е да споменем само Емил Гъргоров. Всички познават класата му. Но в състава на съперника има и други опитни футболисти. Уважение към „Витоша“. Ние обаче излизаме да доведем целта си до успешен край – да вдигнем купата. Вече съм го постигал, но искам отново, трета купа в клубната витрина“, коментира пред Sportal.bg председателят на Управителния съвет на „Дунав“ и капитан на тима Диян Димов.

Exit mobile version