Футболистите на „Дунав“ все пак ще играят с „Царско село“ в понеделник /ВИДЕО/

Футболистите на „Дунав“-Русе все пак ще участват в мача срещу „Царско село“ в понеделник. Въпреки намеренията им да прекратят тренировки заради финансовите проблеми на клуба, днес те излязоха на терена за подготовка.
Сутринта на стадион „Дунав“ се събраха всички футболисти, но тренираха само част от тях. Играчите, участвали във вчерашния мач срещу „Ботев“-Пловдив, имаха възстановителни процедури. Въпреки неизплатените две заплати и две премии, „Дунав“ ще играе в понеделник.
„Успяхме да намерим пари за лагер за мача с „Царско село“, което означава, че в неделя отборът ще пътува, ще се настани в София, ще починат и на следващия ден ще излезем да изиграем футболната среща, надявам се, със същите футболисти, с които и вчера“, каза Огнян Цветанов, адм.директор на ФК „Дунав“-Русе.
В почивката между следващите два кръга клубът ще продължи да търси пари.
„Ще е много трудно сам човек да издържа отбор в ефбет лига, според мен русенският бизнес е хубаво да застане зад отбора. Има достатъчно фирми в града, които със средства, които според мен няма да им повлияят кой знае колко, могат да помогнат много. И се надяваме това да бъде нашата основа и вече оттук натам да продължим участието в първенството.Хубавото е, че сега след мача с „Царско село“ ще има една почивка от две седмици заради националните отбори и се надяваме през тази почивка вече да се намерят някакви по-кардинални решения, а не да чакаме мач за мач ще има ли заплати, няма ли да има, защото момчетата са си заслужили тия пари. Трябва да си ги получат и наистина правим всичко възможно това да се случи възможно най-бързо“, каза още Цветанов.
„Дунав“ много разчита на подкрепа и от новия кмет на Русе. Ръководството на клуба ще потърси среща с него. „Да видим какво е неговото мислене, неговата визия за отбора и се надяваме с помощта на общината да може да стабилизираме състоянието на отбора“, коментира още Огнян Цветанов.

Exit mobile version