Фонд дава стипендии за деца на починали от КОВИД медици и учители, търсят от Русе

Фондът „За децата на герои“ издирва деца на медици, немедицински персонал и учители, починали от коварната зараза на КОВИД-19. Община Русе се включва в набирането на информация за такива деца, за да предаде данните им към фонда.

Идеята на проекта, който набира средства чрез дарения, е да бъде осигурена персонална месечна стипендия в размер на 500 лв. на всяко непълнолетно дете на починал медик (лекари, медицински сестри, немедицински персонал на здравните заведения) или учител до навършването на 18-ата му година.

Организаторите чрез Националното сдружение на общините събират информация, подкрепена с документация, за да могат да се свържат със семействата и да включат децата в листата за подкрепа.

Гражданите на Община Русе могат да помогнат процеса, като предоставят такива данни на служител от отдел „Социални дейности“ на телефон 082/ 881 732 или на e-mail: i.georgieva@ruse-bg.eu.

Въз основа на събраната информация ще се подготви и необходимият пакет от документи за кандидатстване по процедурата за отпускане на помощта, обясниха от местната администрация.

Exit mobile version