Фоайето на Русенска опера оживя с образователен концерт за второкласници

В позабравеното през последните две години пространство на фоайето на Русенската опера, която все още е в ремонт след злополучния пожар на покрива, се състоя интересен образователен концерт.

Ученици от вторите  класове  на СУЕЕ “Св. Константин-Кирил Философ” с изучаване на немски, английски и руски език посетиха  оперния театър в града и бяха въведени с много любов и умение в дебрите на класическото изкуство от камерен екип на Държавна опера – Русе, начело с директора Пламен Бейков.

Децата разгледаха  с интерес пространството и ключовите места в сградата на културния институт и научиха любопитни факти за инструментите на участниците в програмата, както и за произведенията, които бяха представени по достъпен и забавен начин във фоайето на операта.

Малчуганите се насладиха на изпълненията на Божена Петрова – пиано, челеста и спинет, Преслав Петков – кларинет, Александър Евстатиев – флейта, Богдана Пенева – виолончело, сопраното Нели Петкова и баритона Теодор Петков, балерината Мария Николова, както и на самия директор Пламен Бейков, който беше и водещ на образователния концерт.

Бурни възгласи и аплодисменти ознаменуваха края на всяко изпълнение, а любознателността на русенчетата се изрази в безброй любопитни въпроси към изпълнителите, които бяха и своеобразни лектори в програмата на събитието.

Exit mobile version