ФК „Дунав“ подписа с френски футболист, който ще дебютира днес

ФК „Дунав“ привлече 22-годишния французин Юго Комано, който бе на двуседмични проби в клуба и бе одобрен от треньорския екип на русенци. Той играе на поста ляв и десен външен полузащитник, но може да бъде използван и на позиция зад централния нападател.

Комано е роден във френския град Тулуза и е юноша на Мец, като за през миналия сезон е играл за словенския първодивизионен Табор Сежана, а преди това и за люксембургския Диферданж, с който записва и една среща в Лига Европа.

Французинът вече е картотекиран и ще бъде на разположение на старши треньора Мартин Цирков за днешния мач с Добруджа.
„Юго дойде добре подготвен физически и се включи доста силно в тренировките и като цяло ме убеди, че иска да остане тук и да се раздава за нашия клуб. Той идва и в момент, когато имаме определено големи проблеми с окомплектоване на отбора на позициите в офанзивен план с дългосрочните контузии на доста основни футболисти до степен, в която се налага да правим екзотични ротации и да използваме футболисти на позиции, където не им е силата. Мисля, че ще ни е полезен и ще ни даде глътка въздух по отношение на широчината на състава. Става дума за много здрав физически футболист с добра скорост, а и желанието и професионализма при него е на лице.
Благодаря на клубната администрация в лицето на Велизар Кънчев и тази на БФС за бързата реакция и това, че много бързо след крайното решение да го ангажираме неговите документи вече бяха готови и той ще е на линия за двубоя с Добруджа“, заяви старши треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков.

 

Exit mobile version