ФК „Дунав“ е в траур, за неопределено време – без тренировки и мачове на ДЮШ и „Дунав 2“

Днес е Ден на траур в Община Русе в памет на загиналия по време на тренировка 11-годишен Венцеслав Георгиев, с когото днес близки и приятели ще си кажат последно сбогом.

ФК „Дунав“ също е в траур, като за неопределено време всички срещи в детско-юношеската школа са отложени, като това включва и Дунав II. Тренировъчните занятия са отменени за цялата школа до второ нареждане, съобщиха от клуба. Със съдействието на Община Русе се предоставя психологическа помощ на всички деца в клуба.

Решението кога ще бъдат възстановени тренировките в школата ще бъде взето след консултация със съответните специалисти, като клубът е договорил и възможност за допълнително отлагане на срещи. В този момент е важно да се остави пространство на децата и да не се притискат. В следващата сряда (06.09) ще се направи нова оценка на ситуацията и ще се вземе допълнително решение.

В същото време на сбирка между играчите на представителния отбор, треньорите и ръководството бе взето решение Дунав да се яви на предстоящите срещи с Беласица и ФК Кюстендил както е по програма.

„Преценихме, че в тази ситуация няма по-голяма символика от това отборът да се завърне на игралното поле още този уикенд и да играе в памет на Венци.

Трагедията е огромна за целия клуб, защото изгубихме част от нас самите. Част, която осмисля нашето ежедневие и усилия. Клубът ще информира за всякакви други инициативи, които биха могли да бъдат от конкретна полза за пострадалите семейства“, казаха още от ФК „Дунав“.

Exit mobile version