ФК„Дунав“ подобри рекорда си за най-добър старт с 10 победи от 10 срещи

„Дунав“ взе десета поредна победа от изиграните десет кръга в Североизточната Трета лига. Русенските футболисти спечелиха като гост срещу „Черноломец“-Попово с 2:1 и продължават да са лидер във временното класиране с 30 точки.

През първото полувреме Пламен Иванов пропусна да вкара за домакините. Преслав Петков пък отправи хубав удар, но поповският вратар спаси. Малко преди почивката Теодор Костов центрира и Йордан Димитров откри резултата с глава – 0:1. В средата на втората част пак Костов центрира и Василен Марков вкара с глава второто попадение за „Дунав“.

Диян Димитров върна интригата в 71-ата минута, когато се възползва от подхлъзването на противниковите бранители, укроти центрираната топка на гърди и я насочи в мрежата за окончателното 1:2.

В оставащото време Йордан Димитров и Джан Хасан пропуснаха да вкарат за гостите.

„Малцина бяха тези, които вярваха, че такава трансформация е възможна само за една година. С младите си футболисти, „Дунав“ е на прага на един много рядък рекорд в българския футбол – да завърши цял полусезон без загубена точка, подобно на ЦСКА (София) през сезон 2015/2016 в ЮЗ „В“ група. За целта е нужна пределна концентрация и в останалите си 3 шампионатни срещи и добра игра, за да може това да се случи.

„Дунав“ вече подобри собствения си рекорд за най-добър старт в шампионата от сезон 2014/2015, когато записа 9 победи и 1 равенство в първите десет срещи“, споделиха от ръководството на клуба.

 

Exit mobile version