Фирми и граждани на Русе обединяват усилия в подкрепа на общината и болниците

Вълна от съпричастност и подкрепа се наблюдава в последните дни от страна на фирми и граждани на Русе, насочена към общината и лечебните заведения в града. Институциите са изключително признателни на всички, които отвориха сърцата си с материална и морална помощ в борбата срещу епидемията от коронавирус.

Първи реагираха от бизнеса, които предоставиха безвъзмездно маски за многократна употреба за нуждите на общината. Даренията са използвани за предпазването на служителите, работещи на терен – за целите на Обществената трапезария, Социалния патронаж и дезинфекцията на публичните пространства. Предоставените предпазни материали са достигнали и до шофьорите от публичния транспорт, както и до част от хората, чиято професия изисква личното обслужване на гражданите – медицински работници, служители на гише и др.

Благодарността е към фирмите МИК-БГ, Роси Фешън, АРА-СВ БГ,  АРДА РУСЕ, АКТ ФОР ФЕШЪН , Рени Стил, Юта, Стела Русе, Данини. Община Русе благодари и за дарените защитни облекла, които бяха пренасочени за използване от медиците в УМБАЛ Канев на Нелсен-Чистота.

Много доброволци пък помагат в разноса на храни, който улеснява възрастните хора, както и в лепенето на плакатите „Остани в къщи“.

От общината се надяват подкрепата да продължи, като предлагат три варианта.

Финансово – чрез дарения, направени към дарителската сметка на Община Русе

ОБЩИНА РУСЕ

ИНВЕСТБАНК  АД

КЛОН РУСЕ

IBAN: BG96 IORT 73798400080000

ОСНОВАНИЕ: КОД 44 51 00 – Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната

ОСНОВАНИЕ : КОД 44 52 00 – Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от чужбина

Материално – чрез дарения на предпазни средства (маски, ръкавици, защитни облекла), както и дезинфектиращи препарати

Чрез доставка на храни, които ще бъдат предоставени на служители, работещи на терен

Финансовите средства ще се насочат приоритетно за закупуване на медицински апарати за обдишване, консумативи за болниците и социалните заведения. „Вашата щедрост в тежък момент за града ни и целия свят е за пример. Останете с вярата, че имате силата да преобразите света, в който днес живеем!“, казват от община Русе.

УМБАЛ „Канев“ също е благодарна на всички, които са подали ръка на лечебното заведение в този труден момент. „Изразяваме своята искрена благодарност и РЕСПЕКТ към русенските компании, които до този момент са дарили в апаратура и консумативи за близо 300 000 лв. Това са куриерска фирма ЕКОНТ, която закупи медицинска апаратура за 250 000 лв.;  „Нетуоркс България“, която също закупи апаратура за 20 000 лв. и Българската банка за развитие, която закупи консумативи и апаратура за 22 000 лв.

Благодарим и на много русенски фирми, които ежедневно даряват защитни облекла и маски за персонала на лечебното заведение.

Изразяваме и огромната си благодарност към Русенската стопанска камара, която успя да обедини русенския бизнес в тази извънредна за всички нас ситуация.

Още русенски фирми са заявили готовност да ни подкрепят, за да можем да сме напълно подготвени да посрещнем предизвикателството, пред което сме изправени.

Респект и благодарност към всеки един от дарителите! С Вашата щедрост и съпричастност давате сила и увереност на всички, които работят в Университетска болница „Канев“!“, заявиха от болницата.

УМБАЛ „Канев“ търси и доброволци – лекари, специалисти по здравни грижи и санитари, които да бъдат включвани в спешни медицински екипи при възникване на кризисна ситуация в Изолационния сектор на Университетска болница „Канев“ за пациенти със съмнения за COVID-19  и пациенти с положителен тест на COVID-19.

Всеки желаещ може да се обади да получи повече информация и да се запише на телефони: 082 887 359 и 0878 385 069.

Exit mobile version