Фестивалът „Мартенски музикални дни” в Русе обяви програмата си

Изпълнители от 8 държави ще гостуват на Международния фестивал „Мартенски музикални  дни” в Русе през март 2022. В продължение на 61 години фестивалът изгражда облика на Русе като една от най-привлекателните културни дестинации на картата на България и региона. Програмата вече е обявена – по традиция наред с концертите ще има и съпътстващи събития.

От 11 до 27 март на фестивалната сцена в Русе ще гастролират музиканти от Аржентина, Германия, Франция, Румъния, Литва, Русия, Македония и България. Фестивалът тази година предлага общо 19 събития за почитателите на класическата музика.

Фестивалната структура е балансирана от 7 оркестрови програми, 10 ансамблови концерта и 1 оперен спектакъл. В репертоарно отношение концертите са свързани с няколко важни за европейската и българската музика годишнини – на Равел, Дебюси, Скрябин, Онегер и 100-годишнината от рождението на бележития български композитор Лазар Николов.

Ето и цялата програма на фестивала: https://www.marchmusicdays.eu/bg/all/%D0%9F%D0%A0%D0%9E%D0%93%D0%A0%D0%90%D0%9C%D0%90/5

 

Exit mobile version