Фестивалът за хора с увреждания „Светът е за всички“ готви 14-ото си издание в Русе

Сдружение Смело сърце“ изпрати покани на 65 партньорски организации за участие в Четиринадесетото издание на Фестивала на хора със специфични потребности „Светът е за всички“. Тази година той ще се проведе отново в навечерието на Международния ден на хората с увреждания 3 декември. Във връзка с неговата подготовка е необходимо в срок до 15 септември желаещите да заявят участие в изложбата – базар и/или в концерта.

Предвид неблагоприятната епидемична обстановка, фестивалът ще се проведе виртуално. За целта е организирана Фейсбук страница: Фестивал „Светът е за всички 2022.“

За участие в концерта:

Всяка организация трябва да подготви и запише в електронен формат 2 изпълнения, времетраенето, на които да не надхвърля общо 10 минути. В срок до 30 октомври записът трябва да се предостави на Сдружение „Смело сърце”.

За периода от 1 до 15 ноември ще се популяризират изпълненията и ще се определят тези 3 от тях, които са получили най-много харесвания на Фейсбук страницата на фестивала.

Тази година фестивалът има подтема: „Дунав е в мен“. Специално жури ще определи 3 от участниците, които успешно са включили темата в част или в цялото си представяне.

За участие в изложбата:

Всяка организация трябва да изпрати снимки на до 10 експоната, които ще бъдат публикувани в електронен албум и ще се организира благотворителната им разпродажба.

Всяка организация ще получи грамота и награди за участие. Ще бъдат присъдени и 6 купи и 6 специални награди за изпълненията, получилите най-много харесвания на Фейсбук страницата на фестивала и за тези, определени от жури, които са успели да вплетат в изявата си подтемата на фестивала: „Дунав е в мен“.

Участието в концертната част трябва да бъде съобразено с изискванията на Закона за авторското право. С оглед избягване на излишни рискове е препоръчително изявите да са на база народно творчество, класическа музика или собствени произведения.

Фестивалът се организира и провежда от Сдружение „Смело сърце” в партньорство със Сдруженията „Регионална достъпност”, „Смелост”, „Воля”, „Кураж”, „Дунавско сияние” и „Олимп – спортът е равнопоставен“ с подкрепата на Община Русе по Програма „Култура“ за финансиране на проекти в областта на изкуствата и културата.

За контакти: Пенка Попова, 0886496762, координатор на фестивала.

Exit mobile version