Фалшификатор на пари от Русе се размина с условна присъда

27-годишният С. С. от Русе получи условна присъда за фалшифициране на пари и тяхното разпространение. Обвиняемият се призна за виновен в извършените през март 2021 г. в Русе две престъпления: че е изготвил неистински парични знаци – шест банкноти по 50 лева, и на три пъти, в съучастие с Г. Г., е пуснал в обръщение три от банкнотите, след като знаел, че са подправени.

С. С., който не е осъждан, прие да му бъдат наложени следните наказания: 2 години и 6 месеца лишаване от свобода за първото деяние и 2 години за второто. Съгласно закона, същите се групират, поради което обвиняемият ще изтърпи по-тежкото от тях, а именно – лишаване от свобода за срок от две години и шест месеца с 4 години изпитателен срок.

Иззетите от обвиняемия вещи – принтер, лаптоп, хартиени изрезки от ксерокопия на банкноти и залепени на някои от тях тиксо със сребърен цвят, пакет с бяла хартия формат А4, тиксо с различен цвят, пакет с цветна  хартия формат А4, са отнети в полза на държавата, тъй като са послужили за извършване на престъплението.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

Exit mobile version