Учителят Тео: Прочетете 1000 книги по 600 страници до 9 клас, за да успеете

Прочитането до 9 клас на 1000 книги от поне 600 страници всяка. Това е сред формулите за успеха според „златния“ учител по физика и приложна математика Теодосий Теодосиев-Тео. Той се срещна с русенци в зала „Европа“ на Доходното здание, а своите поздравления към него отправиха лично зам.областният управител Людмил Христов и кметът Пенчо Милков.

Теодосий Теодосиев бе в Русе по покана на ръководството на ОУ „Отец Паисий“. Той сподели, че има много хубави спомени, свързани с наученото от неговата колежка Руска Драгнева. Лекцията му бе посветена на смисъла на живота, като гостът разказа много случки от практиката, свързани със значението на морала и силата на думите.

Директорът на ОУ „Отец Паисий“ Биляна Алексиева припомни някои от емблематичните цитати на Тео. „Трябва да имаме повече вяра, повече близост, като че ли се дистанцирахме през последните две години. Ние сме горди с нашите възпитаници – нашите русенски деца и нашето българско бъдеще. Полагаме усилия, правим всичко възможно тези деца да получат най-доброто, да няма страх сред тях, но да има повече свобода. Опитваме, дано да успяваме. Благодарение на пламъка, който запалват българските учители, с подкрепата на родителите и обществото, българското дете и българският гений ще просъществуват, защото ние можем. Това се вижда в нашите деца“, сподели Биляна Алексиева.

 

Exit mobile version