Учители от ЧДГ „Дъга-Русе“ отново преминаха обучение в чужбина

Учителите от Частна детска градина „Дъга-Русе“, част от групата Лечебни заведения „МЕДИКА“, за пореден път преминаха надграждащо обучение. Част от преподавателите посетиха Валенсия, Испания, с цел усвояване на нови знания и умения по програма – 4 К – Креативни, колаборативни, критично мислещи и комуникативни учители. Научените подходи ще се внедрят в обучението и усвоените добри практики и похвати ще подобрят образователната среда в детската градина.

По време на мобилността, учителите посетиха Colegio Luz Casanova – частно училище и детска градина в едно. Там те получиха информация за образователната система в Испания и обмениха добри практики, докато се запознаваха с начина на работа на учители от детската градина. Преподавателите от испанското училище заявиха желание и за нови партньорски взаимоотношения и работа по бъдещи проекти с ЧДГ „Дъга-Русе“.

Предстои онлайн работна среща с обучителите от ESMOVIA Training and Mobility, във връзка със споделяне на затруднения при работата с научените техники за преподаване, с цел получаване на адекватни съвети във връзка с възникнали казуси в процеса на внедряване.

Обучението и последващото внедряване на наученото в практиката се осъществява благодарение на Проект номер: 2022-2-BG01-KA122-SCH-000093522 „Адаптиране уменията на учителите към нуждите на днешното поколение“. Заниманията са изцяло с практическа насока с цел научаване на различни образователни техники.

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.

Exit mobile version