Училище „Фарос“ запалва у децата интереса към английския език и британската култура

Сертификатите на Cambridge са признати в цяла Европа и са валидни за цял живот /интервю с директора Елица Бонева-ВИДЕО/

Училище „Фарос“ в Русе отдавна се е превърнало в институция за изучаване на английски език. Не само заради успехите на възпитаниците му при полагане на изпити за сертификати, а и защото преподавателите са уникални като личности. „Всеки от тях запалва децата и мисля, че това е основното – че ние не наливаме знания в главите, а запалваме въображението, запалваме интереса към английския език и въобще към културата на Великобритания“, разказва директорът Елица Бонева в интервю за Русе Медиа.

Учениците във „Фарос“ получават различни сертификати, според възрастта и положените изпити. Най-важните са за ниво B2 и CAE, като вторият е признат в почти всички образователни институции в Европа,  отчасти в Америка, а вече го признават и някои български университети. „Много деца искат да имат такъв универсално признат документ. Сертификатите на Cambridge са валидни за цял живот, но много университети предпочитат изпитът да е положен през последните две години, за да имат по-голяма валидност. Работодателите в повечето случаи нямат претенции – щом си го положил, значи имаш нужното ниво“, обяснява Елица Бонева. Във „Фарос“ се изучават също немски и френски език.

Училището няма ваканция, тъй като през лятото прави академия за деца от 5 до 15 години. Тя е със забавно-образователен характер и изучаването на езика е направено под формата на едно въображаемо вълшебно пътешествие до различни части на света, където се говори английски език. От 1 септември се организират безплатни преговорни часове преди началото на учебната година, които са според нивото на владеене на езика. Освен това има и подарък за родителите – те могат да се включат безплатно в езиковите курсове, които също са безплатни. „Преподавателят там е специализиран в подготовката на възрастни, защото методиката  е различна при преподаване на малки деца и на възрастни. При вторите трябва да си много по-търпелив“, казва още директорът на „Фарос“-Русе.

Exit mobile version