Училища от Русе и Бяла разработват проекти за традициите на армията

Три училища от Русе и едно от Бяла спечелиха проекти по Националната програма  „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на Българската армия“ на Министерството на образованието и науката и на Министерството на отбраната. Максималният размер на средствата, които се отпускаха, беше до 3000 лв.

Учебните заведения, които ще реализират проекти, са Дойче шуле, СУ „Васил Левски“ и СУ „Христо Ботев“ от Русе и Професионалната гимназия  в Бяла. Ще участват ученици от 8 до 10 клас.

Дейностите, които трябва да се осъществят, са свързани със събиране на информация за конкретни личности или паметници, посветени на бойната слава на българската армия, в населеното място, провеждане  на  интервюта  с  наследници  на  участници  във  войните  за национално обединение, грижа за войнишки паметник или паметник на конкретна личност,свързана с историческото минало на българската армия, разработване на информационни материали, изготвяне на програма за тържествено отбелязване на Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май.

Exit mobile version