Ученици от Русе се качиха на полицейски мотор и учиха за пътната безопасност

В Деня за пътна безопасност в Пленарната зала на Община Русе днес се проведе среща с ученици от русенските училища, организирана съвместно от ОДМВР и Регионалното управление на образованието, с подкрепата на Областната администрация и Община Русе. По време на инициативата пътни полицаи запознаха младежите с основните правила и изисквания за безопасност в няколко видео урока на тема: „Как да се движим безопасно?“; „Как да намалим риска от пътнотранспортни произшествия?“; и „Коланът спасява животи“.

Децата научиха най-важното за правилата за движение по пътищата, като това как най-лесно да преценяват пътната обстановка, какво да правят при инциденти на пътя, как да потърсят помощ, кой, кога и как има отговорност да се обади на 112, защо е важно да се слагат коланите в МПС, как и къде се пресича, ако си пешеходец, с колело или тротинетка, както и много други съвети и изисквания за безопасността на всички на пътя.

След приключване на срещата в залата пътните полицаи предоставиха възможност на младежите да разгледат полицейски автомобил и мотор и да се запознаят отблизо с оборудването им, както и да отговорят на възникналите въпроси.

Exit mobile version