Учениците от СУ „Йордан Йовков“-Русе почетоха по интересен начин Апостола

Учениците от СУ „Йордан Йовков“-Русе почетоха със серия от инициативи 149-годишнината от смъртта на Васил Левски. Събитията започнаха във IIб клас с тържествен час на класа, посветен на Апостола на свободата.

В началото Адрияна Бабачева и Мартин Гецов разказаха за живота и делото на Дякона, след което всички деца рецитираха стихове, посветени на Васил Левски.

Изключително интересна е и инициативата на класния ръководител Татяна Стоилова – в часовете по български език учениците да направят собствен препис на стихотворението „Левски“ от Цветан Ангелов, а най-добрите 9 преписа бяха отличени с грамота и ваучер за книги от книжарница „Хеликон“. Децата демонстрираха какво са научили за подвига на Васил Левски, като отговориха на въпроси, свързани с делото на Дякона. Така училището за пореден пък доказа, че образованието и патриотичното възпитание могат взаимно да се допълват и подкрепят, коментира директорът Кремена Кръстева.

В края на часа ученици от цялото училище се включиха в националната инициативата за отбелязване на 149 години от гибелта на Апостола на свободата като рецитираха едновременно стихотворението „Обесването на Васил Левски“ от Христо Ботев. Инициативата се провежда по идея на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Пловдив с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Exit mobile version