Ученичка от Русе с 12-часово бягане в Италия, набира средства за борба с трафика на хора

Възпитаничката на МГ „Баба Тонка“ Цветелина Милкова, която в момента учи в Италия, ще направи днес в Италия 12-часово бягане в училище за събиране на средства за борба със съвременното робство и трафик на хора. Събитието е изцяло организирано от Цветелина и нейни съученици, като ще се включат над 50 участници.  Русенката ще бяга заедно с още трима свои съученици в един отбор.

„Това, което ни обединява, е каузата. Работим с голяма организация – Stop the Trafikk, която организира събития като това по целия свят и дарява средствата. Трафикът на хората и робството звучат като проблеми от миналото, но за жалост в днешно време броят на хората, лишени от свобода и принудени да работят в лоши условия, е по-висок от когато и да е било.

Като организатор и участник, аз ще прекарам 12 часа, редувайки бягане с организация на участниците и зареждането на пунктовете с храна. Това, от което се нуждаем обаче, са спонсори. Не е нужно да дарявате много, но ако вярвате в каузата, в правото на всеки сам да решава за собствения си живот и бъдеще, то можете да ни подкрепите. По-долу ще сложа линка за даряване, като може да решите да допринесете с малка сума за всяка обиколка, която моят отбор прави за тези 12 часа. Всяка помощ ще бъде оценена! Ако не можете или не искате да дарите, би било изключително полезно, ако споделите поста ми или го изпратите на познати, които биха искали да се включат в инициативата. Благодаря!“, сподели Цветелина Милкова.

Ето и линка, с който всеки може да заяви колко ще дари за обиколка. Името на Цветелина на латиница е Tsvetelina Milkova, така може да бъде намерена в линка, а ориентировъчният брой обиколки, които тя ще направи, са 20.
Exit mobile version