Участниците в Световното по волейбол похвалиха зала „Арена Монбат“

Първите мачове от група B на Световното първенство по волейбол започват утре, 12 септември, в Русе. Отборите вече тренират в зала „Арена Монбат“, където се проведе и официалната пресконференция на шестимата треньори. Преди началото й те получиха подаръци от талисмана на първенството и официалната топка.

В Русе един срещу друг ще се изправят националните състави на олимпийския шампион Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет. Всички те ще се борят за класиране във втората фаза на турнира, като с най-голям интерес се очаква битката между Бразилия и Франция на 13 септември от 20.30 ч.

„Групата като цяло в Русе е много трудна, ще се борим за постигане на най-много победи, тъй като резултатите от първата фаза са изключително важни отборът да продължи към финалната шестица в Торино“, сподели бразилският наставник Ренан дал Зото. „Турнирът в Русе е на много високо ниво, и шестте отбора са много добри. Целта ни е да се концентрираме и да гледаме мач за мач“, коментира френският треньор Лоран Тили.

Участниците похвалиха отличните условия, създадени от организаторите.

„Залата наистина е много хубава и предразполага два отбора да покажат най-доброто, на което са способни. Холандия за първи път играе на световно първенство от 16 години насам, така че всички в отбора са много развълнувани“, каза треньорът на Холандия Гидо Вермюлен.

„Поздравявам федерацията и България като цяло за организацията на това събитие, за отличните условия както в залата, така и в хотела. Китай се е постарал да се подготви за по най-добрия начин за това световно първенство“, сподели и китайският треньор Раул Лозано.

Първата среща от световното в Русе е утре, 12 септември, от 14 часа между Франция и Китай. От 17 ч играят Холандия и Канада, а от 20.30 ч – Бразилия и Египет.

Exit mobile version