Урологът д-р Венцислав Георгиев стана за втори път Лекар на годината /ВИДЕО/

За втора поредна година началникът на отделението по урология д-р Венцислав Георгиев бе определен за Лекар на годината на УМБАЛ „Канев“. Това стана чрез инициативата на болницата „Златни ръце, добро сърце“, в която всеки пациент имаше възможността да номинира лекаря, който го е впечатлил с грижата, отдадеността и професионализма си.

Д-р Георгиев получи наградата си днес от изпълнителния директор на УМБАЛ „Канев“ доц. д-р Александър Парашкевов, по време на Медицински съвет пред останалите началници на отделения. Тя включва картина на русенския художник Огнян Балканджиев, грамота и едногодишен безплатен паркинг на специално място, обозначено с „Лекар на годината“.

От своя страна д-р Георгиев благодари за признанието, като подчерта, че наградата е за цялото отделение по урология и че тя го задължава и занапред в работата му.

Своите номинации за най-добрите лекари изпратиха близо 3000 души, като близо 500 от тях изразиха благодарността си към д-р Венцислав Георгиев.

Много номинации получиха и следните лекари:  д-р Огнян Игнатов – началник на отделение Неврохирургия, доц. д-р Йордан Андонов – лекар в Клиника Ортопедия и травматология,  д-р Лилия Георгиева – лекар в отделение Неонатология, доц. д-р Георги Хубчев – началник на отделение Акушерство и гинекология, д-р Луиза Тончева, д-р Петър Зарзаланов, д-р Ася Шишкова, д-р Нели Узунова – всички те лекари в отделение Акушерство и гинекология, д-р Силви Йорданов – началник на Централна операционна,  д-р Пламена Огнянова – лекар в Спешно отделение.

Пациентите изразиха и специални благодарности към екипите на отделенията Урология, Ортопедия и травматология, Педиатрия и Акушерство и гинекология.

Exit mobile version