Ураганен вятър до 100 км в час остави без ток шест села в Русенско

Ураганен вятър с пориви до 100 км/ч остави шест села от Русенска област без ток. В община Две могили електрозахранването е прекъснато в Баниска и Могилино, а в община Ветово – в Смирненски. В Беленско без ток са останали селата Бистренци, Пет Кладенци и Копривец, но там вече електрозахранването е възстановено. През нощта токът е спрял и в Мартен, но аварията е отстранена. Проблеми е имало в местностите Касева чешма и Акациите в Русе. Екипите на „Електроразпределение Север“ продължават да работят по места.

Всички пътища в област Русе са отворени и проходими при зимни условия за леки и тежкотоварни автомобили. През нощта общо 32 машини на пътно-поддържащите фирми и на Областното пътно управление са обработвали и почиствали пътищата срещу обледяване. Поривът на вятъра е отслабнал и към 9 часа вече е 72 км/ч.

От Метеорологичната обсерватория в Русе предупреждават, че поради ниските температури е възможно на места да се образува тънка покривка от лед. Очаква се и застудяване, като през следващата седмица температурите може да паднат до -10 градуса.

Exit mobile version