Управителят на „Медика“ с актуални въпроси за КОВИД към министъра

Управителят на Лечебни заведения „Медика“ доц. д-р Кирил Панайотов е поставил на среща с министъра на здравеопазването проф.Костадин Ангелов актуални въпроси, свързани с нормативното регулиране капацитета на лечебните заведения за болнична помощ. Основният въпрос касае лечението на пациенти, заразени с коронавирус.

Доц.Панайотов е предложил леглата за лечение на тези пациенти да бъдат отчитани отделно от леглата, с които НЗОК е сключила договор с лечебните заведения. С отмяна на извънредното положение договорите на част от болниците за оказване на медицинска помощ по Клинична пътека 104 за лечение на пациенти с COVID-19 са били прекратени, но според управителя на „Медика“ е правилно те да бъдат възстановени.

По време на посещението си в Русе министърът е посетил отделенията по Спешна медицина, Гинекология, ОАИЛ и Хирургия в УМБАЛ „Медика Русе“ и се е запознал с дейността на университетската болница и СБАЛК „Медика Кор“ , както и със създадената от болниците организация за работа в условията на COVID-19.

Exit mobile version