УМБАЛ „Медика“ увеличи интензивните си легла

Университетска болница „Медика“-Русе разкри от днес още 21 интензивни легла за лечение на пациенти с COVID-19, съобщиха от Областна администрация. Областният управител Галин Григоров е бил информиран от административния директор на лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова, че от 9 напълно оборудвани реанимационни легла болницата вече има 30.

Решението на ръководството на Университетска болница „Медика Русе“ за увеличаване на интензивните легла е продиктувано от непрекъснато нарастващия брой на пациенти с COVID-19. От лечебното заведение посочват още, че там се лекуват пациенти не само от Русенско, но и от много други области на страната. Два от новите реанимационни апарата са дарение от фирма „Астра Биоплант“ и от инж. Михаил Серафимов. Останалите са за сметка на лечебното заведение.

Така в региона функционират вече общо 42 интензивни легла за пациенти в тежко състояние заради коронавирусна инфекция. Останалите 12  са в УМБАЛ „Канев“.

Броят на неинтензивните легла остава непроменен. Те са 478. Така общо леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в областта станаха 520, като 42 от тях са реанимационни.

 

Exit mobile version