УМБАЛ „Медика Русе“ прави PCR тестове и в неделя

Микробиологичната лаборатория на УМБАЛ „Медика Русе“ извършва PCR тестове, като изследването може да се направи и през почивните дни.

Това е първата възможност да се прави тест и в неделя, което е огромно улеснение най-вече за пътуващите зад граница. По-спокойни ще са и българите, които се прибират в петък вечерта или в събота от чужбина, тъй като имат изискване да представят негативен тест 24 часа след завръщането си.

Лабораторията в УМБАЛ „Медика“ извършва изследването с направление от личния лекар и РЗИ, но само в работните дни от понеделник до петък. Срещу заплащане тестове се правят от понеделник до неделя, както и в празнични дни, когато са през седмицата.

Пробите се вземат всеки ден /от понеделник до неделя/ от 08 до 16 часа. Ако тестът е направен в интервала между 08 и 11 часа, резултатите се получават на същия ден между 16 и 18 часа. А пробите са взети след 11 часа, пациентите получават резултата на следващия ден отново между 16 и 18 часа.

Срещу заплащане ще се издава и сертификат за резултата от теста, включително на латиница.

Пробите от носен и гърлен секрет на пациентите се вземат в изнесен пункт, пред входа на УМБАЛ „Медика Русе“ /от северната страна на сградата – откъм бул. „Липник“/.

 

Exit mobile version