УМБАЛ „Канев“ с безплатни прегледи в Деня на сърцето

На 29 септември, когато по традиция се отбелязва Световният ден на сърцето, кардиолозите на Университетска болница „Канев“ – Русе ще извършват безплатни прегледи на пациенти. Партньори в тази инициатива са ЧАЙКАФАРМА, ДОПЕЛХЕРЦ и  БЧК.

Поради мерките свързани с епидемията от коронавирус, консултациите ще се проведат на 29 септември /вторник/, от 09.00ч. до 16.00 часа, в специално обособен пункт във фоайето на Хирургичен блок на Голямата болница. Те ще се извършват след предварително записване на тел: 082/ 887 351. Записването стартира на 24 септември /четвъртък/.

„Смисълът на Световния ден на сърцето е да се повиши информираността на обществото, за да се спечели вниманието не само на болните , но и на здравите хора. Целта е да си дадем сметка колко важна е превенцията. Пандемията от Covid-19 насочи вниманието в световен мащаб върху професията на лекарите и медицинския персонал, възможностите на здравните системи, както и върху отговорността, която носим за нашето собствено здраве и за здравето на тези, които са най- уязвими в обществото.

Никой не знае как ще продължи пандемията в бъдеще, но знаем със сигурност, че да се погрижим за здравето на сърцето си в момента е по- важно от всякога“, казват от болница „Канев“.

Слоганът на кампанията тази година е #USEHEART!

Home
Exit mobile version