УМБАЛ „Канев“-Русе: Щастието на един баща, присъствал на раждането на първото си дете

УМБАЛ „Канев“-Русе публикува емоционален разказ за преживяването на един баща, присъствал на раждането на първото си дете в АГ-комплекса. Русе Медиа го споделя за своите читатели:

Днес в 10.15 часа Анел и Мустафа, заедно поеха в грижовните си ръце за първи път Мирая. Заедно, защото Мустафа е от тези всеотдайни и грижовни мъже, които избират да бъдат неотлъчно до майката по време на раждането. Това е първата им и дълго чакана рожба.

„Много съм развълнуван. Трудно ми е да опиша усещането. Но съм безкрайно щастлив!“, са първите думи на таткото. Мирая се появява с малко закъснение, с перфектни мерки – 4200 грама и 54 см. При първите болки на мама Анел бъдещите родители заедно пристигат в Акушеро-гинекологичен комплекс. Решението таткото да присъства на раждането вземат двамата.

„В началото малко се уплаших, защото разбрах, че някои от татковците припадали. Не е чак за припадане, честно казано. Важното е, че бях до нея през цялото време, че държах ръката й, и й давах кураж. Благодарение на лекарите и акушерките, които ни насочваха през цялото време, всичко мина без проблем. Много сме доволни от грижите и отношението от страна на всички в АГ-комплекса“, разказва Мустафа.

Според мама Анел не става дума за помощ. За нея бащата не бива да е лишен от възможността и той да види детето си за първи път, още в родилната зала. А и те правят всичко заедно и винаги хванати за ръка. Таткото обещава, че ще сменя памперси и винаги ще е опора в грижите за малката принцеса. Мирая не е кръстена на никого, но носи първата буква от имената на дядовците си.

Щастливите родители са безкрайно благодарни за бързото и безпроблемно раждане на екипа от лекари – акушер- гинеколога д-р Искра Пенчева, анестезиолога д-р Татяна Русева, неонатолозите д-р Мими Карова и д-р Тодорова, акушерките Милена Петрова- Савчева, Йоана Багдасарян и Моника Пъшева, медицинската сестра Детелина Райчева и санитарката Евдокия Христова. Те са и тези, които са направили първите снимки на Мирая с нейните мама и татко.

Но главните герои тук са Анел, Мустафа и Мирая. Таткото през цялото време е с насълзени очи, леко изморен от това прекрасно изживяване, но е убеден, че, живот и здраве, ако имат второ дете, той пак ще бъде до Анел по време на раждането. Заедно, ръка в ръка!

Ние им благодарим за доверието и им пожелаваме само здраве и прекрасни моменти!

Ако и Вие искате да сте част от началото на най-невероятното и красиво пътешествие в своя живот, ние винаги ще бъдем до Вас!

Exit mobile version