УМБАЛ „Канев“-Русе прави изследвания с отстъпка за Световния ден на диабета

По случай Световния ден за борба с диабета, Университетска болница „Канев“ и Клинична лаборатория ще проведат кампания „Погрижете се за здравето си“.

В продължение на три дни – от 14.11 /понеделник/ до 17.11 /четвъртък/, в часовия диапазон от 08.00ч. до 12.00ч., всеки, който желае, ще може да си направи изследване за Гликиран хемоглобин с 20 % отстъпка от цената – 9,60 лв. вместо 12,00 лв. Всеки, който се изследва, ще получи и подарък от Doppelherz – Витамини за диабетици и брошури с полезна информация.

Нивото на кръвна захар в кръвта дава информация за актуалното състояние на въглехидратната обмяна, а концентрацията на „Гликиран хемоглобин“ може да предостави информация за величината на нарушенията на въглехидратната обмяна, т.е. стойностите на кръвната захар за 120 дни назад във времето. Неговото ниво нараства при увеличена продължителност на периодите с хипергликемия (повишена кръвна захар).

Изследването на гликирания хемоглобин е „златен стандарт” за оценка на гликемичния контрол при лица със захарен диабет. За измерване на нивата му не се изисква специална подготовка от страна на пациента и може да се извършва по всяко време на деня.

 

Exit mobile version