Украйна определя националния отбор по кану-каяк на езерото „Липник“ /ВИДЕО/

Надпреварата за „Купа Украйна“ събра над 90 състезатели по кану-каяк от Украйна на езерото „Липник“ в Николово. В продължение на два дни те трябва да определят състава на украинския национален отбор за европейското първенство в Белград през юни.

Състезателите пристигнаха в Русе от други държави, където са приютени по време на войната – Молдова, Полша, Чехия, както и от самата Украйна. „Доволни са от условията, които им предоставихме, регатата върви нормално. Съдийският апарат е изцяло от Украйна, със стартери и съдии на финала. Ние като домакини се постарахме да осигурим купи за награждаването. За организацията много помогна Българска федерация по кану-каяк, която даде коридорите, изпратиха радиостанции, предложиха и съдии на старт и на финал, но ние отказахме, защото за тях е по-добре стартерът да говори на украински и е по-обективно. В петък бяха сериите и полуфиналите, днес са финалите на 200 м и 1000 м. В ранния следобед ще бъде ясен националният отбор на Украйна, като състезанието е само на олимпийски дисциплини“, каза домакинът на турнира Евгени Недев, президент на клуб „Локомотив“-Русе и треньор на българския националния отбор.

В състезанието умишлено не са включени и български спортисти, които да използват възможността да премерят сили с украинците, тъй като в момента това е официална селекция. „Няма как ние да пуснем наши състезатели, които могат да попречат и да повлияят на класирането. Трябва да им се осигури равен шанс, за да излезе най-добрият между украинците“, каза още Евгени Недев.

Exit mobile version