Украинец остава в ареста в Русе за трафик на 21 мигранти

Състав на Окръжен съд – Русе остави окончателно в ареста 37-годишния украински гражданин, опитал да преведе незаконно през границата 21 мигранти.

Той е бил заловен на 26 май на Дунав мост, зад волана на товарен автомобил. При проверка на граничните власти в камиона били открити 21 чужди граждани, единият от които под 16 години. Шофьорът бил арестуван, а от прокуратурата са повдигнали престъпление за трафик на хора, което е  тежко умишлено престъпление. Наказанието е затвор от 1 до 10 години, глоба и конфискация.

Украинецът остава в ареста, тъй като има реална опасност да се укрие. Той няма адрес на територията на Република България, украински гражданин е, има постоянен адрес в Украйна, работи в украинска транспортна фирма като шофьор на товарен камион, често пътува до различни страни, където пребивава продължително време.

Въпреки че е признал вината си и не е успял да доведе престъплението до край, съдът прецени, че трябва да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Exit mobile version