„Уикенд туризъм“ превзе центъра на Русе с атракции и щандове на занаяти /ВИДЕО/

18-ото туристическо изложение „Уикенд туризъм“ бе открито официално днес в Русе. Кметът Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев приветстваха участниците и гостите, като пожелаха на всеки да се забавлява и да открие своята дестинация за отдих през уикенда. Паралелно с изложението от днес до 13 май се провежда и 15-ото издание на Фестивала на туристическите забавления и анимации в градската градина и Ларгото пред операта.

В първия ден най-голям интерес имаше към щандовете на художествените занаяти и произведения на изкуството, където гостуват майстори от цялата страна. От дърворезба през бижута, природни продукти, кожени и дървени изделия до икони и плетени сувенири – всеки може да намери по нещо интересно.

В сградата на Доходното здание са представени 40 щанда на различни туроператори, музеи, институции, общини и две посолства – на Турция и Китай. Там ще се проведат и различни дискусии и форуми, посветени на туризма.

Фестивалът на туристическите забавления и анимации включва над 120 обекта, като сред атракциите са шах за деца, вело площадка, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка. Ще има демонстрации на прабългарски бойни изкуства „БагаТур“, а кулинарно шоу днес направи и Иван Звездев. Сред атракциите през трите дни са балон с горещ въздух, „Биг бенд парад“ със специалното участие на Орлин Павлов, концерти на Михаела Маринова и 100 Кила, група Скандау, фестивалът RUSE LIGHT & RHYTHM FEST.

Събитията се организират от Община Русе и Общинската фондация „Русе-град на свободния дух“ с подкрепата на Министерството на туризма.

Пълната програма вижте тук :

ПРОГРАМА_НА_ИЗЛОЖЕНИЕТО

ПРОГРАМА_НА_ФЕСТИВАЛА НА АНИМАЦИИТЕ

Exit mobile version