Уикендът в Русе – смес от карнавал, автомобили, пещери и живи статуи

Вижте кои улици ще бъдат затворени заради ралито в събота и неделя

Изобилие от интересни събития очаква русенци и гостите на града през предстоящия уикенд. На 22 и 23 юни ще има за всекиго по нещо, като единствените два проблема, които се очертават, са как да се посети всичко и как да се справят шофьорите със затруднения заради ралито трафик по улиците в града.

Русе Медиа се постара да събере на едно място събитията, които ще се случат в следващите два дни, за да улесни читателите си.

 

22 юни, събота

 

 

 

 

 

Сборният пункт на участниците е паркингът на магазин „Кауфланд” в кв. „Дружба”.  В часовете между 12 ч. и 12:30 часа ретро автомобилите  ще дефилират по централните улици на Русе. В маршрута са включени трасе на Писта Русе – бул. „Христо Ботев“ – бул. „Цар Освободител“ – бул. „Съединение“ – ул. „Майор Атанас Узунов“ – ул. „Александровска“.  След това колите и мотоциклетите ще се установят на ул. „Александровска“ в участъка между Паметника на съветския войн и пресечката с ул. „Майор Атанас Узунов“, където от 13 ч официално ще бъде даден старт на събитието.

 

 

 

 

 

 

23 юни, неделя

 

 

„Пътеката на исихастите“ се преминава само с осигуровка, въже и с водач! Такива ще бъдат осигурени от ТД „Приста“.

 

 

––––––––––––––

Във връзка с ралито се затварят за движение следните булеварди и улици:

 

  1. Бул. „Бозвели“ – в участъка  от ул. „Борисова” до бул. „Цар Освободител” – от 9 ч на 21.06.2019 г. до 19 ч на 23.06.2019 г.

 

  1. Бул. „Цар Освободител” в участъка от ул. „П. Хитов” до Гаровия площад, бул. „Христо Ботев” в участъка от бул. „Цар Освободител” до кръстовището с бул. „В.Левски” и бул. „България” от бул. „Гоце Делчев” до пътен възел Розова долина на 22 юни 2019 г. от 12,00 ч. до 17,00 ч. (генерална тренировка) и на 23 юни 2019 г. от 9,00 ч.  до 18,00 часа (състезание).

Движението на МПС ще се осъществява по обходни маршрути, както следва:

 

2.1. От посока Дунав мост по пътен възел Розова долина, кръговото кръстовище на ул. „Шипка“ през кв. Чародейка по улиците „Изгрев“, „Зорница“ и  „Филип Станиславов“ към Варна  и  София;

 

2.2. От посока София – двупосочно по южното платно на бул. „България” в участъка от училище Алеко Константинов  до кръстовището с бул. „Гоце Делчев” и по бул. „Гоце Делчев” през ж.к. Дружба (ж.к.Чародейка) към  Варна и  Дунав  мост;

 

2.3. По бул. „Цар Освободител” в посока Автогара Юг от кръстовището при Кооперативния пазар по ул. „Шипка” към ул. „Чипровци“ и по ул. „П.Хитов” към ул. „Борисова”. В обратната посока от Гаровия площад по ул. „Борисова”.

 

Движението на линиите от масовия градски транспорт в горепосочените дни и часове ще се осъществява, както следва:

 

  1. На 22.06. по време на тренировката от 12,00 ч. до 17,00 ч.:

 

–     линия №13 ще се движи от гара Разпределителна  до Кръговото кръстовище на бул. „Цар Освободител“ и обратно;

 

–     линия №27 ще се движи от Захарен завод  до Кръговото кръстовище на бул. „Цар Освободител“ и обратно;

 

–     линии с №№9, 21, 24, и 29 няма да се движат.

 

  1. На 23.06. по време на състезанието от 9,00 ч. до 18,00 ч.

 

–  линия №13 ще се движи от гара Разпределителна  до Кръговото кръстовище на бул. „Цар Освободител“ и обратно;

 

–    линия №27 ще се движи от Захарен завод  до Кръговото кръстовище на бул. „Цар Освободител“ и обратно;

 

–     линии с №№9, 21, 24, и 29 няма да се движат.

 

  1. Тролейбусни линии № 2 и №26 ще се изпълняват без промяна;

 

  1. Автобусни линии с номера: 10, 18, 23, 28 и 33 ще се движат по обходен маршрут и в двете посоки: бул. „В.Левски”,  бул. „Гоце Делчев”, двупосочно по бул. „България” в участъка от „Гоце Делчев” до училище Алеко Константинов, по пътен възел Охлюва, бул. „Мидия Енос”, ул. „Борисова”, бул. „Скобелев” и от пл.Оборище по маршрута си;

 

  1. Автобусна линия № 15 ще се движи от Централна жпгара по ул. „Борисова”;

 

  1. Автобусна линия № 30 няма да се обслужва.

 

Exit mobile version