Удължават до 31 март кампанията за безплатно извозване на строителни отпадъци в Русе

До 31.03.2023 г. се удължава пролетната кампания за безплатно извозване на отпадъци, генерирани от строителните дейности и ремонти в домовете на територията на Община Русе. Тя е част от изпълнението на  проект № BGENVIRONMENT-3-002-0005-C02 „Мерки за подобряване управлението на отпадъците в общините Русе, Тутракан, Сливо поле и Ветово“ по Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени, финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.“, с програмен оператор Министерство на околната среда и водите.

В рамките на проекта Община Русе закупи  общо 15 бр. лифтдъмперни контейнери за строителни отпадъци, които в рамките на кампанията ще бъдат на разположение гражданите на ключови места в районите “Възраждане”, “Дружба-Чародейка”, “Здравец-Родина” и Централен. Призовават се гражданите да използват контейнерите по предназначение, като изхвърлят в тях само строителни отпадъци и не изхвърлят битови отпадъци, мебели, дрехи, алуминиева дограма, растителни отпадъци, клони и други.

Строителните отпадъци който могат да бъдат изхвърлени в контейнерите са следните: бетон, тухли, керемиди, плочки, керамични изделия, дървесина, стъкло, почва, камъни, изолационни материали, които не съдържат азбест или опасни вещества, строителни отпадъци на основата на гипс, които не съдържат опасни отпадъци, смесени отпадъци от строителство и събаряне, които не съдържат живак и опасни вещества.

Съдовете са поставени на следните места:  

Повече информация можете да получите на тел. 082/506 -792. Подробности за останалите дейности по проекта може да откриете на официалния му сайт.

Exit mobile version