Увеличиха още леглата за болни от ковид в Русе и Бяла, вече са над 400

Ново увеличение на броя на леглата за болни от ковид има в болниците в Русе и Бяла. Това се наложи, тъй като лечебните заведения в региона отчитат плавно покачване на пациентите, имащи нужда от болнично лечение. Така общият брой вече е 403 легла за неинтензивно лечение и реанимация.

Неинтензивните легла са увеличени с още 39. От 131 на 161 стават леглата Университетска болница „Канев“ за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в средно-тежко и тежко състояние. Реанимационните легла остават 24, като четири от тях са предвидени за деца.

С 9 увеличават и неинтензивните легла в беленската болница „Юлия Вревска“. Там капацитетът на лечебното заведение нараства от 31 на 40 легла.

Без промяна остават леглата в другите три болници. С най-много реанимационни легла продължава да разполага УМБАЛ „Медика-Русе“ – 46. Неинтензивните легла там са 61, като това е и болницата с най-голям реанимационен капацитет за пациенти с коронавирусна инфекция в региона. 45 остават леглата за неинтензивно лечение в Белодробната болница, а 30 – в отделна сграда на Комплексния онкологичен център.

 

Exit mobile version