Увеличават кантарите на Дунав мост в Гюргево, напролет ще има ремонт

Очаква се още през следващата седмица на румънска страна ще работят вече не два, а три кантара за тежкотоварните автомобили, съобщи след срещата си с превозвачите областният управител Борислав Българинов. Идеята е до края на септември на Дунав мост в Гюргево да работят четири кантара. Така се очаква да се постигне синхронизиране на граничния и митнически контрол в България и Румъния.

Освен това според него е грешка, че най-дясната лента на бул. „Тутракан“ в двете посоки не се използва за място за изчакване от страна на камионите. По неговите думи всичко е било договорено с компетентните институции на национално ниво, но Община Русе не са се съгласили.  Затова към момента се работи по изграждането на паркинг за тирове на територията на „Свободна зона – Русе“. Той се очаква да започне да функционира в края на септември или най-късно началото на октомври, като капацитетът му ще бъде около 120 камиона. За изчакване на него ще се заплаща и такса от около 5 евро за 24 часа.

Българинов обяви още, че вече е избран проектант за ремонта на бетонните панели на Дунав мост и най-вероятно през следващата пролет ще започнат и самите ремонтни дейности.

Осигурено е вече и финансиране за изграждане на кръгово кръстовище при „Джъмбо“. В най-кратки срокове ще се обявят обществени поръчки за избор на проектант и изпълнител, като реконструкцията ще трае около 100 дни, а проектирането преди това приблизително месец.

 

Exit mobile version