Убийството на жената в Могилино – заради връзките за домати в градината

61-годишният Пламен Б. от Могилино пребил до смърт 59-годишната си съпруга Сашка заради начина, по който правела връзките, за да върже доматите в градина. Това разкри Окръжна прокуратура-Русе, която внесе обвинителния акт за убийството на жената. Делото започва утре, като обвиненията към мъжа са за умишлено убийство, извършено с особена жестокост, по особено мъчителен начин за жертвата и в условията на домашно насилие.

Пламен малтретирал ежедневно съпругата си, като по незначителни поводи ѝ нанасял побой. Независимо от системния тормоз и физическа агресия, на които била подложена, жената не се оплаквала на никого и не подавала сигнали срещу съпруга си, тъй като се страхувала, че той може да насочи агресията си към двете им деца.

На 12 юни 2021 г. обвиняемият още от сутринта започнал да пие алкохол и да проявява агресия спрямо жена си. Не му харесал начина, по който правела връзките за доматите в градина, и това станало повод да вземе мотика и със сапа да нанесе побой на жена си. След час отново предизвикал скандал, като започнал да я обвинява в изневяра. Агресията му ескалирала и под въздействието на употребения алкохол той продължил да тормози съпругата си, като ѝ нанесъл втори побой. Оставил я да лежи в леглото, където в резултата на причинените травма жената починала.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

 

Exit mobile version