Търговският директор на „Астра Биоплант“ Деян Станков влезе в десетката „Новите дръзки“

Търговският директор на „Астра Биоплант“ Деян Станков влезе в десетката „Новите дръзки“ на изявени млади русенци на Сдружение „Мисия Градеж“. Представляваната от него компания, част от „Булмаркет Груп“, е най-големият производител на биодизел в  България, като достигна до  топ 5 сред най-големите в Европа с над 320 000 тона произведени и над 900 000 тона изтъргувани биогорива.

„Астра Биоплант“ се концентрира върху реализацията на биодизел от второ поколение, който се произвежда основно от отпадни суровини, като използвано олио за готвене и остатъчни мазнини. Това биогориво  намалява въглеродните емисии с до 90% (10 пъти по-малко емисии от минералните горива).

Деян Станков споделя, че още през 2007 г., заедно с екипа си, отчитат  огромния потенциал, който има биодизелът. От началото на търговската си дейност вярват, че светът трябва да се движи към  по-устойчиво поведение и се стремят с годините да навигират дейността си в тази посока. Въпреки трудностите в производството и реализацията на биодизел през годините, вярата им с времето дава своите  плодове –  днес светът все повече осъзнава ползите от алтернативните горива с ниско съдържание на емисии и преходът към тяхното увеличаващо се присъствие в икономическия живот ескалира.

Деян Станков поощрява всички да  вярват в успеха на визията си, защото ако тя ще промени живота и средата дори на 1000 души, тя следва да се преследва и да създава възможности. Това той отправя и като послание  „с каквато и идея да се захванете, мислете в перспектива какви възможности би създала за средата, не само за това какъв проблем би разрешила“.

Деян Станков споделя още: „Имайте принадлежност към мястото, откъдето идвате – най-лесното в днешно време е да си тръгнеш. Но това да направиш избор да не станеш част от статистиката и да работиш за трансформацията на собствения си град такъв, какъвто бихме искали да го видим, вместо просто да консумираме условията на по-големия град, прави огромната разлика и в личното ни отношение към нас самите, и в отношението ни към корените и средата ни.“

Ето защо и визията на „Астра Биоплант“ за бъдещето е да  създава благодатна среда за развитие в  Русе и всяка местност, в която се гради общност. Защото на края на деня успехите на една компания, превърнала се в лидер в сектора си, не са едноличните, а споделените. Затова и от компанията държат да дават на общността повече – по-добри условия за развитие, по-големи разностранни инвестиции, които отключват скрития потенциал на местността и носят добавена стойност към икономическото, социалното и културното развитие.

Това е и личната визия на Деян Станков за бъдещето – независимо как и в какви посоки се разраства бизнесът, в есенцията му винаги на първо място да бъдат  хората и благоденствието на средата.

Exit mobile version