Турски влекач се размина с падане в пропаст, пиян водач направи верижно ПТП /ВИДЕО/

Още два пътни инцидента са станали снощи около 19 часа при обилния дъжд в Русе. Турски влекач, който се е движил по бул.“България“ в посока Дунав мост, е напуснал пътното платно малко преди  Гредовия мост. Той се е ударил последователно в предпазната мантинела и стълб от уличното осветление. При удара стълбът буквално е отрязан, а части от разпиления камион са се разхвърчали из целия район. На турския водач е издадено наказателно постановление и е наложена глоба от 200 лв.

Благодарение на мантинелата и удара в стълба, който е отнел от инерцията, камионът се е разминал с падане в пропастта под моста. Причината за инцидента е силният дъжд и образувалата се локва, в която влекачът е навлязъл и се е получил аквапланинг. Това е поредната катастрофа в този участък заради липсата на добро отводняване на пътя при обилни валежи, в комбинация с несъобразена с ограниченията скорост.

По същото време в района на кръстовището на „Джъмбо“ на пътя Русе-Разград е станала верижна катастрофа, при която са пострадали три автомобила. Причината е отнето предимство от страна на лек автомобил „Рено Сценик“, управляван от 60-годишен шофьор. Водачът е предприел ляв завой към пътя Русе-Кубрат, който към момента е обозначен със знаци, че е затворен. Затова той ще бъде санкциониран.

Освен това ще му бъде наложена и санкция за шофиране в нетрезво състояние, тъй като пробата за алкохол с дрегер е показала 1,86 промила.

И при двата инцидента няма пострадали хора, а само материални щети.

Exit mobile version