„Труд“ АД отпразнува стилно своята 130-а годишнина

„Труд“ АД отпразнува 130 години от създаването си със стилно бутиково тържество в ресторанта на хотел „Дунав“. Десетки гости, партньори и приятели уважиха домакините като поднесоха своите поздравления за дълголетието на дружеството.

Ивайло Иванов, изпълнителен директор на „Труд“ АД и Петър Захариев, председател на Съвета на директорите на дружеството, благодариха на присъстващите и си пожелаха развитието и укрепването на „Труд“ АД да продължи и през следващите десетилетия.

„В края на XIX век, на 4 километра източно от центъра на Русе съществуват  две малки предприятия – тухларната на русенеца Тодор Иванов и филиалът на австрийската фирма за циментови изделия „Макс Еплер и Адолф Кафка”. През 1893-та година група русенски банкери и индустриалци регистрират тяхното сливане и основават „Труд” АД“. Така започна прожектираният кратък филм, в който гостите проследиха началото, историята на фабриката и развитието на дружеството до наши дни.

Поздравителни адреси за годишнината бяха получени от кмета на Община Русе Пенчо Милков, от областния управител на Област Русе Данаил Ковачев, от ректора на Русенския университет и председател на Общински съвет – Русе акад. Христо Белоев, както и от много други приятели и партньори.

За доброто настроение на присъстващите се погрижи китарният ансамбъл към Национално училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“ с ръководител Антон Йовчев. Талантливите момчета и момичета изпълниха класика, обработен фолклор, латино и интерпретации на съвременни поп парчета.

Кулминацията на тържеството бе празничната торта в цветовете и с логото на „Труд“ АД, която разрязаха Петър Захариев и Ивайло Иванов.

         Вече 130 години „Труд“ е символ на надеждност, качество и иновативност. Дружество, което непрекъснато продължава да се развива и бележи нови и нови успехи.

 

Exit mobile version