Три отделения в УМБАЛ „Канев“ получиха ценно дарение от Ротаракт-Русе /ВИДЕО/

Три отделения на УМБАЛ „Канев“-Русе получиха днес ценно дарение от младежите от Ротаракт-Русе, които организираха специална кампания за каузата. Със събраните чрез различни инициативи средства в размер на близо 8000 лв. те закупиха и дариха две устройства за контролиране на телесната температура заедно с консумативите за използването му. До момента УМБАЛ „Канев“ е разполагала с едно подобно устройство.

Представителят на Ротаракт-Русе Лора Любенова обясни, че до кампанията се е стигнало след молба от страна на началника на отделение „Педиатрия“ в УМБАЛ „Канев“ д-р Ева Цонкова да помогнат за осигуряване на устройство за контролиране на телесната температура за отделението. За последната година 150 случая са имали нужда от подобни услуги в процеса на лечение, основно деца около 2-годишна възраст.

Д-р Цонкова и колегите й от отделенията по Ортопедия и Хирургия доц.Севдалин Ангелов и д-р Силви Йорданов споделиха, че дарението ще бъде изключително в помощ на пациента. То е най-ценно в случаите, когато се налага по-продължителна оперативна намеса. Устройството служи за превенция на нежелана хипотермия, а данните сочат, че с използването му усложненията са много по-малко, а възстановяването става по-бързо.

За реализирането на проекта са помогнали също Ротари клуб Русе и Ротари клуб Русе – Дунав, както и е екипът на УМБАЛ „Канев“. От името на болницата директорът Иван Иванов връчи свидетелство за дарение на младежите от Ротаракт-Русе.

Какво споделиха още лекарите от болницата – вижте във видеото.

 

Exit mobile version