Три номинации за „Златен кукерикон“ получи русенският спектакъл „Лилиом“

Три номиниции за наградата „Златен кукерикон“ получи спектакълът на Русенския драматичен театър „Лилиом -Легенда за любовта“ от Ференц Молнар.

В категория „Млада надежда“ е номинирана актрисата Ивана Керанова – за ролята на Мария в „Лилиом“, а останалите претенденти за наградата са Илина Илиева – за ролята на Пък в постановката „Сън в лятна нощ“ от Шекспир (ДТ „Гео Милев“, Стара Загора,) и Станислав Кондов – за ролята на Франсис в постановката „Клетка за пеперуди“ от Жан Поаре (ДТ „Стоян Бъчваров“, Варна).

За женска роля номинация има Мая Бежанска – за ролята на г-жа Мускат в „Лилиом“, като за отличието са номинирани още Мария Сапунджиева – за ролята на Мери в постановката „Ревност“ от Сам Бобрик (ДТ „Адриана Будевска“ и ТК „Вива Арте“), и Светлана Бонин – за ролята на Фифа в постановката „Срещи в сряда“ от Валентин Красногоров (театър „Бонини“).

За режисура номинация има постановчикът Ивайло Ненов – за „Лилиом“, който се конкурира за отличието с Борислав Чакринов (за постановката „Ревност“),  и Елена Панайотова – за постановката „Сън в лятна нощ“.

Наградата „Златен кукерикон“  се присъжда ежегодно за достижения в хумора и сатирата в българския театър.

Exit mobile version