Три интересни спектакъла очакват публиката в Кукления театър в Русе

На 21 и 22 юни куклената театрална сцена в Русе ще бъде домакин на три изключителни представления.

Спектакъла „Мечо Пух“ на Малък куклен театър „Слон“ гостува на 21-ви юни, сряда в 18:00 часа, благодарение на Национален фонд „Култура“. Веселата и жизнерадостна история за Мечо Пух и неговите приятели е любима на всеки по света. Приключенията на Мечо Пух, Прасчо, Заека, Кенга и Ийори ще ви отведат в света на приятелството. Представлението е наситено с много музика, създадена от композитора Хайгашод Агасян, изпълнявана на живо на пиано. Спектакълът е многократно отличаван на международни фестивали и е носител на отличия за цялостен спектакъл, за мъжка и женска роля, за представяне на чужд език, както и награди от няколко международни детски журита. Сценична адаптация е на актрисата и режисьор Роза Николова, а сценографията и куклите са на доц. д-р Мирослав Цветанов, който е и носител на годишната награда на Съюза на артистите в България за ролите си в спектакъла.

Точно на следващия ден – 22 юни, Куклен театър Русе ще представи две събития в една вечер, които ще зарадват всички любители на театъра. Първото от тях е образователният спектакъл за личната хигиена „Приказка за Боби и шайка микроби“, който е сред най-обичаните заглавия в репертоара на театъра. Започвайки в 18:00 часа, представлението ще разкаже увлекателна и поучителна история на малкия Боян, който лъже майка си, че си мие старателно ръцете. А малко по-късно, от 19:30 часа в същата вечер, ученическата театрална група „Камила тийн“ ще изиграе спектакъла „Плешивата певица“ от Йожен Йонеско. Младите таланти, ръководени от Илия Деведжиев, ще предложат на публиката смела комбинация от хумор, абсурд и задълбочени размисли.

Въпреки че неделята е най-популярното време за посещение на Куклен театър Русе, този път театралният екип ще бъде на вълнуващо турне в Хасково. Театърът ще вземе участие във фестивала „Театър, обичам те!“, като ще обезпечи изцяло младежката и детска програма с три изключителни заглавия от репертоара си – „Котаракът в чизми“, „Вълкът и седемте козлета“ и носителят на награда Икар „Пинокио“. Това е не само голяма чест, но и признание за професионализма на творческия екип и качеството на продукциите на театъра.

Билети за всички събития в театъра можете да закупите от касата на Куклен театър Русе, както и онлайн през интернет страницата на културния институт www.puppetruse.com

Exit mobile version