Три амбициозни дами обединяват енергията си за младите и изкуството в Русенско

Три амбициозни дами, натрупали сериозен опит в Община Русе, обединяват енергията си в подкрепа на младите хора, изкуството, образованието и спорта в Русенска област. След като се разделиха с администрацията, бившите директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ Ирена Петрова, началник на отдел „Култура“ Анна Сипос и завеждащ връзки с обществеността Мария Иванова създадоха свое сдружение „МИА- Мениджмънт.Изкуство.Анимации“, за да продължат да работят в сферата, в която се чувстват най-силни.

Сдружението вече има и своя първи спечелен проект – „Да бъдем заедно! Здрави. Активни. Единни. Достойни. Напред. Отново.“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта. Той е насочен към 35 младежи от малките населени места в Русенска област на възраст от 18 до 28 г.

„Обучението им ще бъде чрез методите на неформално образование, ролеви игри, ситуационни тренинги, брейнсторминг, дискусионни форми и образователни компоненти със състезателен характер, като заниманията ще се редуват с модули за здраве и физическа активност. Ще бъде на ръба на пърформанса, като участниците ще влизат в различни роли. Те ще се учат на умения за вземане на решения под напрежение, обществен натиск, недоволство, недостиг на ресурси, социални и икономически катаклизми. Младите хора ще се научат да дебатират и да доказват тезите си, което пряко кореспондира с младежкото визионерство – един от важните елементи на настоящия проект. Те ще се учат да планират своя утрешен свят“, сподели Ирена Петрова.

Първата обучителна сесия ще се проведе от 27 до 30 август във вид на еко-тренинг в Боровец.  Втората ще бъде в два дни през месец септември, когато участниците ще посетят Областна администрация, ще се срещнат с представители на държавната власт, ще се запознаят с възможностите за гражданско включване и форми на участие на младите хора при вземане на решения, важни за младежката общност.

Набирането на участници продължава, като интерес са заявили младежи от Русе, Бяла, Две могили и Ценово. Повече информация може да се намери на Фейсбук страницата на сдружението.

Exit mobile version