Три автомобила се удариха заради изчакване на разклона за Мартен

Верижна катастрофа между три автомобила стана в късния следобед на разклона за град Мартен. За пореден път инцидентът е предизвикан заради изчакващ за завой автомобил, в който се е ударила друга кола. Тъй като няма лента за изчакване, движещите се отзад автомобили не успяват да спрат навреме и стават произшествия.

В случая лек автомобил „Пежо“, преди да предприеме ляв завой към Мартен, е спрял на главния път Русе –Силистра, за да даде предимство на идващите насреща леки коли. Зад волана е била жена, която разказва, че зад нея е спрял, макар и трудно,  лек автомобил Форд с немска регистрация.  Движещият се зад него „Мерцедес“ с разградска регистрация обаче не е намалил и ударил първо форда, а след това и пежото. По автомобилите има предимно материални щети , като има и подаден сигнал за двама пострадали, които са откарани от екип на „Спешна помощ“ в болницата.

Водачът на мерцедеса коментира от своя страна, че на това място непременно трябва да има т.н. буферна зона за тези, които искат да направят ляв завой. Спирането по средата на платното, за да дадеш предимство, не е удачно и е доста изненадващо за тези, които се движат по главния път към Силистра.

Както Русе Медиа вече информира, в рамките на около 5 километра има още два разклона – за Мартен и Сандрово, където липсва зона за изчакване. Кметът на Сандрово неведнъж е информирал и изисквал от АПИ да разгледат възможността за разширяването на платното , но засега от там отговор няма. На този отговор се надяват жителите и на Мартен, и на Сандрово, които са подготвили стартирането на подписка с искане този проблем в най-скоро време да бъде решен. А междувременно, с влошаване на времето с дъждове и мъгли, се очаква зачестяване на пътните инциденти в тези проблемни участъци.

Exit mobile version