Трима русенци остават в ареста по обвинение за купуване на гласове

Районен съд-Русе остави за постоянно в ареста 24-годишния Н. Р., обвинен в купуване на гласове за изборите на 14 ноември.

Съдът е намерил, че от събраните до настоящия момент по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемото лице е извършил престъплението, за което е обвинен. За такова деяние в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба. Според съда, налице е опасност Н. Р. да извърши друго престъпление, като би могъл да окаже въздействие върху свидетели и по този начин да се опита да манипулира доказателства с цел да затрудни и да възпрепятства хода на разследването.

На 12 ноември друг състав на Районен съд-Русе остави за постоянно в ареста 60-годишния Ю. А. и 19-годишния Н. Й., които са обвинени в извършването на същото по вид престъпление. Срещу този съдебен акт е постъпила жалба и предстои в сряда делото да бъде разгледано от въззивната инстанция.

Определението на Районен съд – Русе, с което е взета по отношение на Н. Р. мярка за неотклонение задържане под стража може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

 

Exit mobile version