Трима новозаразени, почина 76-годишна жена от Ветово

Три нови случая на коронавирус са регистрирани в Русенска област за изминалото денонощие. Двама мъже на 37 и 47 г. от Русе и село Голямо Враново са без сериозна симптоматика и са оставени под домашна изолация. Другият мъж, който е на 67-годишна възраст и е от Сливо поле, е хоспитализиран в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в Университетска болница „Медика Русе“. Състоянието му е стабилизирано, на кислородна терапия е и за момента се чувства добре.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта е 296 души, като активните случаи са 54. От тях 22-ма са на болнично лечение, а другите 32-ма са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с още петима и достигна 227 души. Сред тях новите оздравели са и трима обитатели на дом за стари хора „Възраждане“ в Русе – две жени на 71 и 82 г. и за мъж на 94 годишна възраст. Излекуваните от коронавирус в дома станаха 72-ма, като 66 са обитатели, а останалите шестима са от персонала, работещ там. Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение е 96 души, като от тях 86 са обитатели, а другите 10 души са от персонала.

През вчерашния ден има и един смъртен случай – починала е 76-годишна жена от Ветово. Тя бе на лечение в Университетска болница „Канев“, като положителната й проба беше съобщена на 22 август. Жената е имала и редица придружаващи заболявания, сред които хронична бъбречна и хронична сърдечна недостатъчност. Общият брой на починалите с COVID-19 от областта вече е 15 души.

Exit mobile version