Тримата полицаи от Сливо поле остават в ареста до делото за корупция

Апелативният съд във Велико Търново остави за постоянно в ареста двама от тримата обвиняеми полицаи от РУ-Сливо поле. Мярката, поставена от Окръжния съд в Русе, бе обжалвана от двама от полицаите – Назиф Ахмедов и Емил Моллов, докато третият- Борислав Борисов, не е оспорил постоянното си задържане.

Полицейските служители бяха задържани при съвместна акция на Окръжна прокуратура-Русе и Дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР, след като Окръжна прокуратура-Русе и Дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР са наблюдавали полицейските служители в продължение на повече от 5 месеца. При разследването са установени и документирани множество случаи на получени подкупи от полицейски служители от РУ-Сливо поле. По време на дежурство те вземали подкупи от водачи на МПС, които били спирани за проверка.

Младши автоконтрольорът Емил Моллов е обвинен, че е взел на 9 пъти подкуп – един път сам, а останалите 8 пъти в съучастие с Борислав Борисов, включително и за несъществуващи нарушения.

Назиф Ахмедов е обвинен, че е вземал пет пъти подкуп заедно с Борислав Борисов, който е бил негов пряк ръководител. 44-годишният командир на отделение Борислав Борисов е обвинен за 12 подкупа, взети в периода 2 август 2020-6 януари 2021 г.

Въззивната инстанция прие за основателно становището от Апелативна прокуратура – Велико Търново, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицата,  поради което потвърди наложените от Окръжен съд-Русе мерки за неотклонение задържане под стража.

Определенията на Апелативен съд – Велико Търново не подлежат на обжалване.

 

Exit mobile version