Треньорът по бокс Айрин Исметов от БК „Дунав“ бе отличен от областния управител

Треньорът на боксов клуб „Дунав – Русе“ Айрин Исметов получи грамота от името на областния управител Борислав Българинов. Отличието му бе връчено от зам. областния управител Синан Хебибов и то се дава за цялостен принос в развитието на боксовия спорт в Русе. Зам. областният управител пожела на Айрин Исметов търпение, постоянство и всеки ден да бъде по-близо до целите, които си е поставил. Той пое ангажимент за съдействие на клуба и за намиране на по-голяма спортна зала, където да могат да тренират бъдещите таланти. 

Айрин Исметов е доказан авторитет в боксовите среди. Участвал е в близо 150 състезания, като има 124 победи. Цели 15 години в периода от 2002-а до 2017-а е шампион на България в категорията до 64 килограма. Трудно му е да каже коя е била най-хубавата му победа, но със сигурност цял живот ще помни победата си в Чечения. Там той грабва златото и се среща дори с Рамзан Кадиров, което по негови думи е било наистина впечатляващо. Сега желанието на 30-годишния младеж е да продължи с кариерата си и отново да се състезава, като най-голямото му мечета е да стане световен шампион. Първо обаче ще продължи образованието си в Националната спортна академия. Гордо е защитавал името на България в над 40 държави.

В момента Айрин Исметов е поел тренировките с младежите от боксовия клуб, тъй като преди по-малко от месец досегашният треньор Кънчо Георгиев почина. „Решението го взех изключително бързо. Нямах време да мисля. Това е моето семейство. За мен отборът е ключът към успеха. Намериш ли правилния и точния екип от хора успехите и резултатите са сигурни.“, коментира Исметов, който тренира над 20 деца от различни възрастови групи.

„Всички, които тренирам, ще бъдат шампиони в спорта и в живота. Ще имат възпитание и характер. Спортът е наистина начин на живот и той сбъдва мечтите на децата.“, коментира още младият треньор. Най-много му се иска обаче да допринесе за развитието на спорта и Русе да просперира.

 

Exit mobile version